top of page

O nama 

Proizvodnja anatomske i ortopedske Lavandon obuće djeluje u sklopu tvrtke Bauerfeind d.o.o. Lavandon proizvodnja se nalazi u Antunovcu nedaleko od Osijeka. Cijeli proces proizvodnje se odvija ručno od početka do kraja izrade ortopedske i anatomske obuće na što smo iznimno ponosni.

Osnovna djelatnost je proizvodnja ortopedske obuće i uložaka po mjeri, ali skupljanjem znanja i informacija razvili smo anatomsku obuću za djecu i odrasle koja se može naručiti i po veličini.

Proizvodnja ortopedske obuće započinje dolaskom klijenta u jednu od naših poslovnica gdje se uzimaju mjere pomoću plantograma, pjene, gipsa ili skeniranjem, nakon toga se sva dokumentacija šalje u proizvodnju Lavandon gdje se izrađuje ručno kalup ili pomoću CNC stroja, šablone za ručno krojenje, šivanje, izrađuje se rađeni đon ili već gotovi i završno se obrađuju i pakiraju cipele koje prije isporuke budu premazane lavandinim uljem.

Osim proizvodnje ortopedske obuće, uložaka i anatomske obuće Lavandon proizvodnja se bavi i proizvodnjom kalupa za druge klijente i izradom serije proizvoda po dizajnu naručitelja.
 

lavandon obuća
baby lavandon

Baby Lavandon

Dugogodišnjim radom i proizvodnjom ortopedske obuće razvili smo cipele za nehodače Baby Lavandon i za prve korake Gita i Hlapić Baby Lavandon na koje smo jako ponosni.


Kao i sva Lavandon obuća dječji modeli su rađeni isključivo od kože i savitljivih đonova koji oponašaju bosonogo hodanje. Metatarzalni dio je posebno dizajniran da štiti i da je mekan kako bi dječje stopalo osjetilo neravnine na površini i razvilo prirodne reflekse. Premda sva naša obuća ima anatomski i ortopedski uložak u suradnji sa stručnjacima za dječje modele za prve korake nismo dizajnirali ortopedske uloške kako bi se stopalo samo razvijalo svojim prirodnim tokom. Za djecu kojima je potreban ortopedski uložak imamo posebnu proizvodnju uložaka po mjeri.


Gita i Hlapić Lavandon cipelice su namijenjene za šetnju po vani, ali su jako mekane i udobne pa ih naši mališani nose i po doma.

Pogledajte Baby Lavandon kolekciju

Lavandon obuća
bottom of page